Hond & Kat

Bvba Van der Cruyssen - Van de Sompel - OosterzeleHonden

Wanneer u uw huisdier hebt aangeschaft is het belangrijk om te weten of hij reeds voldoende ontwormd is en of hij reeds zijn basisvaccinaties heeft gekregen. Op de leeftijd van 3 maand dient uw huisdier zijn volwassen vaccins te krijgen.

Ieder jaar verwittigen we u automatisch wanneer de vaccinatie van uw huisgenoot vervallen is. U kan dan naar de praktijk komen voor een herhalingsvaccinatie. Uw huisdier wordt dan nog eens onderworpen aan een gezondheidscontrole.

Zijn die herhalingsvaccinaties wel nodig? Wij denken van wel. Door te vaccineren komen deze virussen steeds minder voor. Wanneer we stoppen met vaccineren kunnen die virussen weer in grote getale voorkomen en maken onze huisdieren grotere kans op besmetting.

Katten

Gewone huiskatten zijn meestal gratis te verkrijgen. Deze kittens worden best vanaf 6 weken oud aangeschaft. Veelal zijn deze dieren nog niet gevaccineerd of ontwormd.

De basisenting biedt bescherming tegen kattenziekte en niesziekte. Deze mag gegeven worden vanaf 6 weken ouderdom, maar moet dan zeker herhaald worden op de leeftijd van 3 maand. Nadien is een jaarlijkse hervaccinatie aanbevolen.

Katten dienen nadien ook regelmatig te worden ontwormd en ontvlooid.

Een goede raad:laat uw huisdier steriliseren.Katten trekken immers graag op verkenning en raken dan veelal ongewenst zwanger.Een kat is al vruchtbaar vanaf ongeveer 6 maand oud.Ze kan 2 tot 3 nestjes per jaar grootbrengen.Deze katjes eindigen dan veelal als zwerfkatten waardoor ze ook meer vatbaar zijn voor besmettelijke ziekten zoals katte-aids.


Back to Top