Vissen

Bvba Van der Cruyssen - Van de Sompel - OosterzeleGreta heeft de titel ' Certified Aquatic Veterinarian' CertAqV wat inhoudt dat ze alle dieren behandelt die in het water zitten . Specialiteit zijn koi

Koikarpers zijn prachtige vissen die vaak gehouden worden in buitenvijvers. Het belangrijkste bij deze vissen is dewaterkwaliteit. Koikarpers zijn echte “ammoniakmachines”. Wanneer u deze vissen wilt houden, moet u een zeer goede filterinstallatie hebben.

Wanneer u nieuwe vissen aankoopt, zet de vissen dan eerst 14 dagen tot 2 maand in een aparte tank in quarantaine. Nieuwe vissen kunnen parasieten, virussen of bacteriën binnenbrengen in het bestaande visbestand.

Wanneer de watertemperatuur van de vijver stijgt, kunnen de waterkwaliteit en de gezondheid van de vissen snel bergaf gaan. Vaak zit er dan niets anders op dan een gedeelte van het water te verversen.

Gooi niet zomaar een product in het water, als u niet de directe oorzaak van het probleem kent. Veel producten zijn zelf schadelijk voor de vissen en voor de waterkwaliteit.

Wanneer U problemen hebt of eventueel dode vissen, maakt U best een afspraak. Doe de dode vis in een plastiek zak met wat water.

Plaats de zak met de vis in de koelkast (zeker niet in de diepvriezer).

Neem ook wat vijverwater mee in een propere fles en hou deze fles ook koel.
Als je dode vis hebt , begraaf hem niet maar breng hem zo vers mogelijk binnen !!


Back to Top