Vissen & Waterschildpadden

Als gecertificeerd aquatische dierenarts houdt Greta  zich bezig met alle waterdieren welke door mensen gehouden worden . Dit zijn vooral vijvervissen (koi),aquariumvissen maar ook de verschillende soorten waterschildpadden.

Gezondheidscontrole

 

Microscopisch onderzoek

(Parasitair onderzoek) , bloedonderzoek

Wateronderzoek

Bij een onderzoek op de praktijk graag een waterstaal meebrengen in een aparte fles

Bacteriologisch & weefselonderzoek

Stalen worden opgestuurd naar een extern labo

Virusonderzoek

Stalen voor onderzoek op herpes worden opgestuurd naar een extern labo

Radiologie

Chirurgie

Mogelijkheid tot operatie bij tumoren . Bij kromme ruggen wordt een humane kinesist aangesproken voor manipulatie. Dit geeft een goed resultaat bij spierletsels. Ook lasertherapie kan oplossingen bieden.

Lasertherapie

Slecht helende wonden

Cryotherapie

Verwijdering van tumoren via bevriezing

Hospitalisatie

Vissen welke een langere behandeling nodig hebben kunnen gehospitaliseerd worden. Daarvoor beschikken we over 4 quarantainebakken van 6000 liter en 2 quarantainebakken van 2000 liter. Bewaking van de vissen gebeurt via een onderwatercamera die rechtstreeks in verbinding staat met een monitor in de praktijk.
Indien er dode vissen zijn wordt aangeraden om deze zo snel als mogelijk na afspraak op de praktijk te brengen. Hou de vis nat en koel (vooral bij warm weer). Bij meerdere dode vissen kan je steeds foto’s nemen van de vissen. Subtiele afwijkingen kunnen een indicatie geven over de reden van sterfte. Bv een opengesperde muil is meestal het gevolg van een zuurstoftekort hetzij door kapotte kieuwen of als gevolg van slechte waterkwaliteit. Bij onmogelijkneid tot verplaatsing kan een afspraak gemaakt worden voor een huisbezoek.